Close
Ara close

MESS, Metal ve Elektronik Sanayindeki İşverenler ile Birlik ve Dayanışma içinde...

MESS, geleneksel sendikacılık faaliyetlerine ek olarak, üyelerinin kısa ve orta vadeli ihtiyaçlarına çözüm getirmektedir. MESS, 2019 yılında benimsediği “yeni nesil sendikacılık” anlayışıyla, gelecekte oluşacak ihtiyaçlar için projeler üretmektedir.

MESS bu kapsamda, dünya standartlarında bir teknoloji merkezi olarak kurgulanan, dördüncü sanayi devriminin beraberinde getirdiği dijital dönüşüm sürecinde üyelerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen MESS Teknoloji Merkezi’ni (MEXT) kurmuştur. MEXT; Dijital Fabrika, Olgunluk Değerlendirme Merkezi, Ekosistem ve Yetkinlik Geliştirme Merkezi olmak üzere dörtlü bir oluşumdan meydana gelmektedir.

Türkiye’nin baştan sona 5G teknolojisi ile desteklenen ilk üretim tesisine sahip olan MEXT, dünyanın en gelişmiş, en kapsamlı dijital dönüşüm ve yetkinlik merkezidir. Gelişen 5G teknolojileri tahmine dayalı zekâ yoluyla daha hızlı ve etkili denetimleri mümkün kılarak, iş güvenliğini iyileştirilmesine ve operasyonel etkinliği artırılmasına kadar yeni imkanlar sunarken MEXT  Türk sanayisinin 5G teknolojisi ile buluşması için  Vodafone Business, Nokia, ve Hannover Fairs Turkey ile iş birliği yapmaktadır.


MESS, 10 bin metrekare üzerine kurulu MEXT çatısı altında, birbirinden değerli iş birlikleriyle geleceğe yön veren projeler hayata geçirmektedir. MEXT’te küresel bilgi birikiminin tüm sektör çalışanlarıyla paylaşılarak eğitimli iş gücünün arttırılması ve üretimin geleceğine ışık tutulması hedeflenmektedir. 

MEXT, 140’dan fazla dördüncü sanayi devrimi teknoloji kullanım senaryosu ile gerçek bir üretim ortamı sunmaktadır. MEXT; üyelerine, dijital dönüşüm süreçlerinde rehberlik etmekte ve ihtiyaçlarına yönelik demo alanı sağlamaktadır. Ayrıca, dünyada ilk ve tek Microsoft Üretim Teknolojileri Merkezi (Microsoft Manufacturıng Core) MEXT’te Türk sanayisinin hizmetine sunulmuştur.

Şirketlerin iyileşme sürecinde, Fraunhofer Enstitüsü ve Smart Industry Readiness Index (SIRI) iş birliği ile dijital dönüşüm yol haritaları çıkartmakta ve Türk sanayisini teknoloji, çözüm sağlayıcı ve eğitim kurumlarından oluşan bir network ile buluşturmaktadır. Fraunhofer Enstitüsü ve SIRI tarafından sunulan dijital olgunluk değerlendirme hizmetinden MESS üyesi şirketler ücretsiz olarak faydalanabilmektedir. Şirketlerin dijital dönüşüm yol haritaları üzerinden bugüne kadar 100’den fazla MESS üyesi bu ücretsiz hizmetten faydalanmıştır.